Boilių skoniai – tai dar viena, itin daug klausimų kelianti sritis karpių žvejyboje. Tutti Frutti, ananasų, jūros gėrybių ir daug kitokių skonių boiliai, gali tapti tikru galvos skausmu pradedantiesiems. Kaip nepasimesti jų gausoje ir kaip išsirinkti tinkamiausius?

Boilių “skonių” pasirinkimas yra toks platus, kartais net skambantis kvailai, jeigu nesi susiduręs ar neturi bazinių žinių, kodėl karpių žvejybai naudojami boiliai yra vienokių ar kitokių skonių. Analizuodami įvairius boilius atrasite tokius vaisinius skonius, kaip ananasų. Toks boilio pavadinimo pasirinkimas yra ne dėl pačio ananaso, kaip vaisiaus, (jis nėra naudojamas boilio sudėtyje) tačiau dėl saldumo, kurį primena ananasas. Būtent saldus ananasinis skonis ir kvapas pritraukia karpius. Toks skonis ir kvapas išsiskiria iš kasdienės žūklavietės floros ir faunos, todėl karpiai labiau atkreipia dėmesį į jūsų užmestą masalą su tokiu boiliu ir užkimba greičiau.

Pačius boilius galima suskirstyti į tris pagrindines kategorijas:

  • natūralaus skonio ir kvapo (tokio kaip kukurūzai ar kriliai);
  • saldaus skonio ir kvapo (braškė ar ananasas);
  • smirdančio/itin aitraus skonio ir kvapo (vėžiagyviai ar žuvų maistas).

Boilio pasirinkimą įtakoja žūklavietė ir tam tikros sąlygos. Todėl siūlome vadovautis keliais principais:

  1. Saldaus kvapo ir skonio boiliai puikiai tinka vėsiuoju metų laiku.
  2. Aitraus kvapo ir skonio boiliai puikiai tinka vasarą.
  3. Natūralaus kvapo ir skonio boiliai puikiai tinka kombinuojant su natūraliu masalu.

Jeigu vis dar kyla klausimų, kokio skonio boilį pasirinkti, ar nesate tikras dėl pasirinkimo, visada geriausiai yra naudoti saldžius boilius. Saldūs boiliai tai saugiausias ir dažniausiai naudojamas pasirinkimas, kuris yra tinkamas daugumoje atvejų.